MANİSA / ALAŞEHİR - Killik Şehit Hüdaverdi Özkan Ortaokulu

Mrt

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "YAŞLILAR HAFTASI" olarak kutlanmaktadır.

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Bu bağlamda bu yıl okulumuz öğretmenlerinden Fatma ÇETİN ADIGÜZEL bu anlamlı güne dikkat çekmek için öğrencilerimizle beraber Covid-19 Pandemi kurallarına uyarak ufak bir gösteri sergilemiştir.

Mrt

Okul Müdürümüz Tuncay YAYLA'nın Uşak Üniversitesinden Eğitim Bilimleri hocası Pedagog Profesör Doktor Mehmet Aksüt'ün okulumuza hediye olarak gönderdiği Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Kitapları okulumuz kütüphanesinde yerini almıştır. Bu ince davranışından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Değerli hocamızı okulumuzda ağırlamayı heyacanla beklemekteyiz.

Mrt

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası nedeniyle okulumuz bahçesinde fidan dikme etkinliği düzenledik. Okulumuzun çehresini güzelleştiren bu anlamlı etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferini´nin 106. yıl dönümünü kutlama ve Şehitlerimizi Anma Günü kapsamında okulumuz bahçesinde toplanan okulumuz öğrenci ve öğretmenleri yapılan anma töreniyle şehitlerimizi andı.

Covid-19 Salgınından dolayı tören sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirildi. Tüm öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesinde gerçekleşen törene maskelerini takarak katildilar.

Mrt

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif ERSOY´U Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir yarışmasında okulumuz 8-A sınıfı öğrencisi Yağmur Özge TEZCAN birinci olmuştur.

Yarışmada brinci olan öğrencimiz Yağmur Özge TEZCAN ödülünü 12 Mart 2021 Cuma günü İlçemiz Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezinde yapılan törende İlçemiz Kaymakamı Abdullah UÇGUN tarafından almıştır.

Başarılarndan dolayı hem öğrencimizi hem de danışman öğretmeni Neciha AKTAŞ'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklâl Marşının kabulü kutlandı. Covid-19 Salgınından dolayı tören sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirildi. Tüm öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesinde gerçekleşen törene maskelerini takarak katildilar.

Program, Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrencilerimiz bir kere daha dile getirdiler.

Şbt

1 Mart 2020 tarihi itibarıyla 8. Sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacaktır. 5, 6 ve 7. Sınıflar uzaktan eğitime devam edecektir. 8. Sınıflara uygulanacak ders programına aşağıdaki resimlerden ulaşabilirsiniz.