Okulumuzun Tarihçesi

Killik kasabasında ORTAOKUL, 1930'dan önceki yıllarda şimdiki Pazar Camii civarlarında bir odada gayrı resmi olarak faaliyet göstermiştir. 1940'tan itibaren resmi okul niteliğinde okul açılmış ve yine cami yakınında yapılan bir binada 1945 yılına kadar devam etmiştir. 1945 yılında şimdiki okul binalarının bulunduğu yere bir derslik, bir işlik ve bir lojmandan oluşan bir ORTAOKUL yapılmış, bina yeterli gelmeyince 1954 yılında 2 derslikli bir bina daha ilave edilmiştir. 1964 yılında da 3 derslikli bir bina daha yapılmıştır. 1945 yılında yapılan bina deprem nedeniyle hasar gördüğünden, yıkılarak kaldırılmıştır.

Ortaokul ise 1969 yılında Killik Belediyesi hizmet binası bitişiğinde belediyeye ait binada eğitim-öğretime başlamıştır. 1985 yılının sonlarına kadar kasabada çeşitli teşebbüslerde bulunulmuş, ancak mahalle sürtüşmeleri nedeniyle başarılı olunamamıştır. Bu yıllarda okul yaptırma derneği başkanı Osman Kaya ve okul müdürü Diler Coşkun' un gayretleriyle 1986 yılında Ortaokulun altındaki arazide karar kılınmış, arsa sahipleri tarafından bağış yapılarak, 6 derslikli bir bina devlet-vatandaş işbirliği ile inşa edilmiştir. 1987-1988 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatilinde de okul buraya taşınmıştır.

1993 yılında dönemin Maliye Bakanı Sayın Sümer Oral'ın yardımıyla aynı bahçeye 3 katlı kaloriferli bir bina daha yapılmış, 1994 yılında ORTAOKUL ve İlkokul birleştirilerek Killik İlköğretim Okulu'na dönüştürülmüştür. 1998 yılında diğer binalara kalorifer döşenmiş, aynı yıl 2 şubeli anasınıfı açılmıştır. 2001 yılında bahçe düzenlemesi yapılmış, bu yıl içerisinde okulun bitişiğindeki 10 dönümlük arazi kamulaştırılarak, 5 dönümüne bağ dikilirken kalan 5 dönümü futbol sahası olarak kullanılmaktadır. Yine zamanında Ziraat Bankası olarak kullanılan, boş ve kullanılmaz durumda olan bina, valilikten devralınmış, tadilat, bakım ve onarımı yapılarak 4 adet lojman kazanılmıştır.

Alaşehir ilçesi Killik Kasabasında Killik adını taşıyan okul bulunmadığından İl'in teklifi üzerine okula bu isim verilmiştir.

30/03/2012 tarih ve 6287  sayılı kanun ile İlköğretim kurumların,  İlkokul ve Ortaokul olarak bağımsız ayrılacak olması nedeniyle 6 derslikli B Blok binası İlkokul olmuştur. Diğer A,C,D Bloklar Ortaokul olarak belirlenmiştir. 2013 Ocak Ayında Müdür Yardımcısı ve 2013 Aralık Ayında da Okul Müdürü ataması yapılarak kurumlarımız ayrılmıştır. Okulumuz bağımsız Killik Şehit Hüdaverdi Özkan Ortaokulu olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir.

Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 15:27 - Görüntülenme: 76